Cégünk jelenleg solymászbemutatókkal, kártevõriasztással és filmes munkákkal foglalkozik. Ebben már vezetõ helyet foglal el a hazai piacon!

A csapat:

1996-ban 10 éves koromban jutottam hozzá az elsõ madaramhoz, egy szárnysérült hím egerészölyvhöz. Attól fogva ûzöm a solymászat mesterségét és emlékeim szerint nem telt el pár hónapnál több ez alatt az idõ alatt, mikor solymászmadár társaságát nem élveztem. A solymászatot munkaszerűen 18 éves koromban kezdtem el ûzni. A bemutatókon kívül dolgoztam kül- és belföldi filmes produkciókban, fotózásokon és a környezettudatosság fontosságát hangsúlyozó programokban, profilomat kiegészítettem kártevõrisztással, ahol szintén igen sikeresnek bizonyult a solymászat. A feleségem Szandra tíz éve lett tagja a csapatnak és nem csak a bemutatók helyszínén segít. Õ segít felnevelni a fiókákat, illetve a madarak idomításában is sokszor segítségemre van. Botond fiam 8 éve látta meg a napvilágot és igen hamar szívesen élvezte a puha kis fiókáink közelségét, sokszor összebújva aludtak. A kedvencei a Baglyok és a sólymok. Szívesen kísér el bemutatóinkra, ahol részt is vesz baglyával a kis kuvikkal. Zselyke lányom 4 éve született, szeret fiókákat etetni!

A jövõ:

A Magyar Solymászat felkerült a Kultúrális Világörökség listájára. Örömömre szolgált, hogy a hozzánk érkezett delegációnak bemutatót tarthattam, így hozzájárulhattam ahhoz, hogy ez meg is valósuljon.

Szeretném, ha a solymászat ki tudná venni a részét a természetvédelem segítésében, a hagyományos vadászati módok szélesebb körű elfogadásában és nem utolsó sorban a felelõs állatartás fontosságának megértésében!

Gasztonyi Dániel mestersolymász

 2018 Gasztonyi Dániel © Minden jog fenntartva!